user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Tjena! Tjej här då! Jag undrar över ögonkontakten mellan mig och en kille. Vi har en lektion i veckan ihop! Jag tror han har flickvän ? Ingen aning . Min kompis sa att han bråkade med nån tjej så kanske? I alla fall… Två gånger i matsalen har han suttit och bara kollat på mig. Han varken ler eller ger en tyken blick. Jag tycker han är söt, men ändå läskig. Han är en lite ”tuffare ” kille. Idag så simmade vi. Han sitter på en sida , men sen sätter han sig så han sitter framför mig. Han lyckas alltid vara framför mig.. Haha kanske tänker för mycket. Jag kollar på läraren, sen honom (han kollar rätt fram) sen på min kompis. Hon typ får ett litet lurigt leende , så kollar jag mot läraren och då kollar han rätt i mina ögon! Men det är alltid jag som kollar bort. Klarar inte av det .. Känns som vi utmanar varandra / typ mördar blickar.. Fast snällare .. Poker face blickar är det i alla fall ! Jag vågar inte prata med honom för han är läskig, men ändå söt? Vet inte hur man skall förklara ! Jag har tuff stil , men är absolut inte en ”tjej ” som en sån kille gillar typ. Jag varken röker/eller dricker och har lite smink. Rätt svartklädd och skiter i hur de andra tjejerna klär sig! Är mig själv i alla fall! Men vad vill han tror ni? Är jag konstig , undrar han vem jag är, ser han att jag fake ler mot de flesta i min klass? Skall han se mina djupaste känslor.? Lite obehagligt att inte veta vad han vill… Bara glor och ”dissar ” mig med blicken när han vet att jag kollar. Och när jag pratar med en kompis då glor han…


SVAR

Hej,

Jag får nog tyvärr göra dig besviken och ärligt säga att jag har lika liten aning om vad killen vill som du. Hans blickar kan betyda en massa olika saker, så som att han gillar dig, vill få kontakt med dig eller att han bara fastnar med blicken ibland. Att tolka andra personers känslor eller tankar är i stort sett omöjligt, utan vi kan endast vara säkra på vad andra människor upplever genom att helt enkelt fråga dom. 

Även om jag förstår att det är nervöst och läskigt skulle jag rekommendera att du försöker prata med honom någon gång när ni är ensamma. Känner du att du vill få ett svar kring varför han ger dig dessa blickar är det smidigast att fråga honom eller iallafall försöka ta kontakt med honom för att se om det framkommer vad han är intresserad av. Du uttrycker också ett obehag när han tittar på dig, vilket kan vara en anledning till att faktiskt säga till honom att sluta  eller eventuellt berätta för en lärare om du upplever det som obekvämt.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1310

Senaste frågorna

Se Alla