user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej. Jag har varit kär i en kille i flera år. Vi är nu vänner men jag vill ha mer! Men han verkar inte känna desamma för mig :( Hur kommer jag isåfall över honom? Och hur kan man fortfarande vara vänner ifall den ena är kär i den andra? Jag vet inte om jag skulle klara av att se honom med någon annan men jag ha väll inget val. Jag vill ändå ha kvar honom i mitt liv.


SVAR

Hej!

Att vara olyckligt kär kan vara väldigt jobbigt, det tar mycket energi av en!

När den ena, i det här fallet du vill någonting mer än bara vänskap kan det vara svårt att vara vänner. Detta eftersom man lätt blir sårad om den andre hittar någon att vara tillsammans med. Att komma över en kärlek är inte lätt och det blir ännu svårare om man ses och påminns om personen hela tiden. Ett sätt att komma över någon är att bryta kontakten helt och inte ses på ett tag. Det är såklart väldigt jobbigt men kan vara bra för att skydda sig själv och inte bli sårad i framtiden.

Det är du som bestämmer om du vill fortsätta vara vän med honom trots att han inte känner som du. Om du väljer att vara vän med honom måste du acceptera hans känslor och respektera om han hittar någon han blir kär i. Det är också viktigt att inte gå runt och hoppas på att han ska ändra sig och bli kär i dig. Det är lättare sagt än gjort men det kan göra att du blir väldigt ledsen och besviken.

Det är en jobbig situation du befinner dig i och det är bara du som kan bestämma hur du vill göra med den här personen. Försök tänka på dig själv så att du mår bra!

Ha det bra!


Visningar : 969

Senaste frågorna

Se Alla