user-image
Okänd
Kille ,17 år

hej, jag är en kille på 17 år och jag är bi. jag har inte vågat berätta det för någon förut om en kommpis och han verkar ta det bra. Men jag vill berätta för minna fröräldrar och fler kommpisar men vågar inte, är rädd på hur de kommer reagera. å skulle gärna vela få råd på hur jag ska kunna berätta för dom (främst minna föräldrar). skulle kännas bra om man får olika sätt och vilket sätt du tycker är bäst att säga det på.


SVAR

Hej,

De råd jag kan ge dig om hur du kan berätta för dina föräldrar att du är bisexuell är att du bör göra det när ni sitter ensamma och du har deras fulla uppmärksamhet. Försök känna in hur du ska säga det, om du kan säga det rakt ut eller bör inleda med något mer försiktigt. Du kan välja att uttrycka dig genom att säga "Jag gillar killar", "Jag är bisexuell" eller "Jag tror jag är kär i en kille". Finns många alternativ och det viktiga är bara att du får fram dina känslor och att det känns rätt för dig. 

Jag har själv behövt berätta för mina föräldrar att jag gillar tjejer när jag var ungefär 15 år och det var otroligt nervöst. När jag väl berättat släpptes verkligen hämningarna och jag började gråta, dock visade det sig att mina föräldrar redan misstänkte att jag gillar tjejer. Likadant kan det eventuellt vara för dig, då föräldrar ibland förstår mer än vad man som barn tror.

Självklart är det lite läskigt att inte veta hur de personer man berättar för kommer reagera, men i de flesta fallen går det oftast bättre än vad man tror. Oavsett har du full rätt att vara den du är, de som inte väljer att respektera det är inte värda dig.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1297

Senaste frågorna

Se Alla