user-image
Okänd
Kille ,21 år

Hej. Det här är lite pinsamt att fråga.. Men det är så att jag umgås med en tjej som är 15 år, alltså 6 år yngre än mig. Grejen är att vi har börjat falla för varandra och för ett tag sedan sa hon att hon vill ha sex, men jag vågar inte för att jag har fått höra att det är olagligt om samlag sker mellan 2 parter med så stor åldersskillnad som det är mellan oss. Stämmer det?


SVAR

Hej,

Det är inte olagligt för två parter med en så stor åldersskillnad att ha sex om båda är med på det, så länge båda är över 15 år. Vid 15 års ålder blir man byxmyndig och får därmed ha sex. Dock är det olagligt för någon över 15 år att ha sex med någon under 15 år eller att för någon vuxen ha sex med ett barn om den vuxne är barnets vårdnadshavare eller någon barnet är beroende av (t ex tränare).

Jag hoppas ändå att du försöker vara den vuxna inför beslutet, genom att försäkra dig om att tjejen du är intresserad av är redo för att ha sex. Som ung kan det vara svårt att tänka långsiktigt, därför hoppas jag att ni pratar igenom beslutet innan ni tillsammans bestämmer er för att ha sex. Då minskar risken för att någon av er ska ångra sig eller må dåligt efteråt. Sex ska vara härligt och njutningsfullt, därför måste det kännas bra både innan, under och efter för alla parter.

Mvh Ingrid.


Visningar : 4554

Senaste frågorna

Se Alla