user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej, jag är en tjej på 14år. Jag har rökt cannabis i snart 2år, har de senaste 3-4 månaderna även tagit amfetamin regelbundet. Jag har nyligen fått reda på att jag ska gå på ett pissprov pga att jag ska på en ADHD utredning, så jag har slutat helt med droger eftersom ingen i min familj vet något om mitt missbruk. Nu har jag varit utan droger i en vecka och mår hur dåligt som helst. Redan första dagen började det, kändes som en helt ”vanlig” avtändning typ kallsvettningar på kvällen, sprängande huvudvärk, kunde inte sova och mådde allmänt skit… (svårt att förklara) Men efter tre dagar när jag fortfarande hade samma avtändnings ”symptom” och hade inte sovit på tre dygn tyckte jag det var lite konstigt. Och nu efter en vecka är det fortfarande likadant, har sovit Max 10timmar den här veckan och ligger vaken varje natt och kallsvettas osv. Jag kan knappt äta heller, väger just nu bara 42kg och är 175 ungefär. Vill gärna veta varför det har hållt på så länge och hur man kan bli av med det, om man nu kan det utan droger. Tacksam för svar. MVH


SVAR

Hej!

Jag vill börja med att säga att det är bra att du inte använder droger just nu! Jag blir helt ärligt orolig när jag hör att du har hållit på med det ett tag, och speciellt då du är så pass ung och har hela livet framför dig.

Hur kroppen reagerar när man slutar med droger är olika och det är svårt att svara på exakt hur länge du kommer att må dåligt, det tar mer än en vecka iallafall. Du skriver också om din vikt och att du sover dåligt. Jag är ingen expert på droger men amfetamin är ju ett ämne som stör t.ex. hungerkänslan och sömnförmågan och det är förmodligen det du märker när du slutat att ta droger. 

Jag blir orolig av det du skriver och ett tips är att du så fort du känner att du klarar det tar kontakt med det stället där du ska lämna "piss prov" och ber om hjälp. Eller pratar med någon annan vuxen du litar på och ber om hjälp. De vet förmodligen lite mer om droger där du gör ditt prov annars kan du alltid vända dig till ungdomsmottagningen, där brukar de ge jättebra hjälp. 

Nästa måndag den 4/11 så chattar Erik från Ersta vändpunkten kl 20-22 och han kan mer om droger och då kan du få fler svar på dina frågor. Lägg till honom på skype: erik.nilsson26 du kan vara helt anonym där också. Här kan du se schema för när Erik chattar: http://natvandrare.fryshuset.se/

Förstår att det känns jättedåligt utan drogerna just nu men det är ju för att din kropp vant sig vid dem och nu måste du avvänjas drogerna vilket kan ta en stund och vara jobbigt. Men när du väl gått igenom den processen så kommer du kunna må bättre igen! Är det inte härligare att kunna känna glädje, lycka och rus utan att ta droger eller liknande?

Önskar dig all lycka! Hoppas det går bra nu!

Kramar Helen


Visningar : 1068

Senaste frågorna

Se Alla