user-image
Okänd
Tjej ,14 år

hej för något år sedan så började jag spela handboll, hur kan jag göra för att bli bättre inom min sport? har frågat mina tränare som svarar att jag ska tro på mig själv, även fast jag ber om konstruktiv kritik så får man knappt de. har du något tips hur man blir skitbra på sin sport när man inte spelat länge?


SVAR

Hej!

Nu är jag verkligen ingen handbollsguru, men förhoppningsvis ska jag väl kunna ge dig några tips på vägen. Som din tränare säger så är självförtroende en stor del i det hela. Men det räcker ju inte. Rent fysiskt så behöver en handbollsspelare vara ganska explosiv. Det behövs således bra benstyrka i kombination med mage/rygg. I övrigt rekommenderar jag dig att öva mycket på kaströrelsen. Exempelvis kan du ju stå och kasta mot ett bollplank. Testa även att träna med en medicinboll (tung). Med allsidig fysisk träning kommer du långt.

Handbollstips (PDF-fil)
Handbollsskola (PDF-fil)

Jag vet inte hur mycket du kan få ut av ovanstående filer, men kanske kan du snappa upp något i alla fall. Besök också handboll.info för mer information och tips. Sedan tror jag kanske att du måste ställa frågan på ett annat sätt till din tränare. Fråga exempelvis vad du ska fokusera på vad gäller fysträning. Vad tycker han/hon du ska öva lite extra på? Ställ han/hon "mot väggen" och fråga hur du ska bättra på ditt självförtroende. 

En sak är i alla fall säker. Man måste träna mycket om man vill bli bra. Och för att orka träna så mycket som är nödvändigt så behövs motivation och glädje. Tänk därför alltid på att ha kul - oavsett hur/vad du tränar. Annars kommer du aldrig orka i längden. Glöm inte heller att äta och sova ordentligt så kroppen mår bra. Kanske kan du få kontakt med någon duktig handbollsspelare som kan hjälpa dig?

Kram, Louise


Visningar : 1057

Senaste frågorna

Se Alla