user-image
Okänd
Tjej ,14 år

hej!….asså vet inte riktigt hur jag ska skriva det men jag mår skit! har typ tusen problem som strömmar i mitt huvud det som jag mest hänger mig på nu är nog att jag är lite kär i kille i min klass det jobbiga med det är att jag är medveten om att jag aldrig kommer bli ihop med han eller nära vän för han är högs upp på listan av människor man gillar och som är populära medans ja är långt ner! det värsta är att han inte visar eller släpper ut sina känslor men han brukar titta på mig och jag sitter längst bak i vårt klassrum så jag vet inte det känns som han gillar mig men ändå varför skulle han ja är inte direkt den perfekta tjejen med det perfekta utseendet. det andra problemet är väl att jag känner mig så himla ensam känns som jag inte har nån att prata med och att ingen bryr sig har ju mina 3 bästa vänner men det känns inte som dom bryr sig. jag är en redig sån människa som kan gå in i ett rum och gråta i 20 minuter sen gå ut där i från och låtsas som allt är okej. liksom alla tror att jag är lika stark som jag spelar att jag är och det är helt okej för dom att säga att jag är tjock och sånt skit medans om jag ska försvara mig och säga nått tillbaka ska dom bli så jävla ledsna och överregera allt. det avr en gång när vi satt och titta på en video i skolan och det var massa såna hemska bilder med barn i afrika och jag fick typ tårar i ögona och alla titta på mig som jag var en annan person. usch allt skulle bara va så mycket om jag inte fanns eller fick en ny start många gånger ja har tänkt på självmord men vet att det inte är lösningen men är rätt att när jag väll är längst ner på botten och inte orkar mer så kommer jag inte tveka att göra det.


SVAR

Hej!

Vad du är modig som skriver in med dina tankar. Det verkar som du har det väldigt tungt just nu.

Ibland är livet riktigt svårt och att vara 14 år betyder ofta mycket tankar som snurrar i huvudet och problem som kommer och går. Det är många som känner som du!

Den här killen du skriver om, det kan mycket väl vara så att han är intresserad av dig utan att våga visa det. Det är ofta svårt att veta vad någon annan tycker och tänker om en. Det enda man kan göra är att ta lite mer kontakt och känna efter eller fråga personen hur han eller hon känner. Jag är säker på att du har många fina egenskaper som gör att han skulle kunna gilla dig.

Att känna sig ensam är en känsla som många kan känna igen sig i. Däremot är det någonting ingen ska behöva känna! Ofta är det så att människor i ens omgivning kan ha svårt att visa omtanke då de är rädda och osäkra på hur personen kommer att reagera. Det här betyder inte att det inte finns någon som bryr sig men att många kan ha svårt att visa det. I och med detta kan det vara bra att berätta för någon hur du känner. Det kan vara en förälder, släkting, lärare eller en annan person du har förtroende för. Det är alltid bättre att dela sina tankar med någon så att man inte går runt och bär på allt själv.

Så som du berättar att några säger elaka saker till dig så som tjock är verkligen inte okej! Det måste vara otroligt jobbigt. Ingen ska behöva höra det! Och då du fick tårar i ögonen när ni tittade på film visar bara att du är en människa med empati som bryr sig vilket är en väldigt fin egenskap.

Jag förstår att det kan kännas som att allt skulle vara bättre om du inte fanns men så är det inte, jag lovar. Ibland känns livet hemskt men det kan bli bättre! Det är viktigt att du får prata med någon för att få stöd. Du har redan tagit första steget genom att skriva in här- det är väldigt starkt och visar på att du vill må bättre.
Du kan söka hjälp på din närmsta ungdomsmottagning-  http://www.umo.se/Ungdomsmottagningar/

Du kan även få stöttning i dina självmordstankar på www.sjalvmordsupplysningen.se - där har de chattstöd varje vardag 19-22.  

Du får gärna fortsätta prata med någon av oss, antingen genom att skicka in en till fråga eller chatta med oss på Skype, Facebook eller Kik. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne under veckorna. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. Tveka inte att höra av dig om du vill prata!

Ta hand om dig nu.

Varma hälsningar Viktoria


Visningar : 1323

Senaste frågorna

Se Alla