user-image
Okänd
Tjej ,14 år

HeJ! Jag har haft sex med många olika killar seden jag var 12. det spred sej i skolan så att jag blev mobbad. Bytte skola sen och det blev bättre. Har upptäckt nu att jag tänder på äldre, typ 40-50 år. Har träffat några o haft jättefint sex. Blir dom straffade om nån får reda på det? tänder inte längre på unga killar är det nåt fel på min sexlust?


SVAR

Hej,

Tråkigt att höra att du blev mobbad, men skönt att du fick möjlighet att byta skola där du har det bättre. 

Människors sexuella utveckling ser olika ut, genom att den kommer tidigare för vissa och senare för andra. Därför måste man gå till sig själv och inte jämföra sig med andra när man ställer sig frågan om man är redo för sex. Utifrån att du började ha sex redan vid 12 års ålder tyder det på att du utvecklade din sexualitet tidigt i livet. Så länge du aldrig känt dig tvungen till att ha sex, utan har haft det eftersom du själv velat, är det absolut inget fel. Om du mår bra både före, under och efter du har sex så är det fritt fram.

Vi har även olika sexualitet genom att vi tänder på och tycker om skilda ting. Att du nu upptäckt att du tänder på äldre är inget fel i sig, så länge du känner dig trygg och inte tvingad till något. Du är inte ensam om att tända på de som är äldre än dig själv, utan det är ganska vanligt hos alla kön.

Problematiskt är just den lagen som finns som förbjuder de över 15 år att ha sex med någon under 15 år. Först vid 15 års ålder blir man byxmyndig och får därmed börja ha sex. Dock finns lagen för de som blir utsatta för sexuella övergrepp, alltså inte de personer som haft sex av egen vilja. Du kan läsa mer om lagen här: http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/.

Som barn kan det vara svårt att vara likvärdig en vuxen, även i en sexuell situation. Därför hoppas jag bara att du är försiktig genom att vara medveten och ha kontroll över vad du gör. 

Mvh Ingrid.


Visningar : 1778

Senaste frågorna

Se Alla