user-image
Okänd
Tjej ,14 år

hej! jag vet inte vad som händer min bästa kompis är mitt problem…okej vi börjar från början. jag började i en ny skola när jag skulle börja sjuan och då såg jag en tjej som var blyg och bara satt där på en bänk i korridoren. andra dagen i skolan så började jag prata med henne och sedan den dagen var vi typ tillsammans varje dag. och sen blev hon kär i en kille och då blev hon beroende av sitt utseende och då säger jag att om han inte vill ha dig som du är utan att du tar in magen och tar på dig mag tröjor och push-up bhs så är han ju inte rätt? då sa hon aa och sen fortsatte det vidare. hon hatar sig själv och typ bryr sig aldrig om mig längre det ända hon bryr sig om är att hon måste se bra ut. sen bytte vi båda till en ny skola bredvid vår gamla. då kom hon in i puberteten och fick mens och all that shit. men då blev hon en riktig bitch. hon bytte skola för hon ville inte lämna mig… men sen under det första veckorna så började hon umgås med andra vilket jag tyckte var bra… men sen sket hon i mig… hon ville bara vara med mig så hon fick bra betyg och hon frågade alltid mig om allt så hon fick bättre betyg… sedan kom då när jag knappt har nog hon blir kaxig hela tiden hon garvar när jag blir sur men när jag ler när hon e sur så hatar hon mig… och på sms blir hon arg hela tiden… men när ja ringer fr att reda ut allt men då vågar hon inte säga någgot.. sen försöker jag prata med henne men då blir hon förbannad… ska jag lämna henne?


SVAR

Hej!

Det verkar som en väldigt jobbig situation du befinner dig i. Det är inte lätt när en person som man tycker mycket om sviker en. 

Det är svårt för mig att säga om du ska fortsätta vara vän med henne eller inte. Det är ett val som bara du kan göra. Det du kan göra är att försöka prata med henne när det bara är ni två och berätta hur du känner. Du kan då nämna att du funderar på att bryta kontakten med henne då du känner att hon inte bryr sig om dig längre. Förklara vad du känner! När du pratar med henne får hon en chans att lyssna till dina känslor, vad hon sen gör med den informationen får du se då. Kanske får hon sig en tankeställare av det. Om hon inte tar dina känslor på allvar kanske du ska fundera på om hon är en bra vän för dig att ha. Vänner ska göra en glad och inte ledsen och besviken.

Hoppas det går bra! Om du vill kan du prata vidare med mig på Facebookchatten: Viktoria Hugosson Fryshuset


Visningar : 1204

Senaste frågorna

Se Alla