user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Heej! :) Jag vet inte om man kan skriva detta här… eller om du ens kan svara på det här men… Jag måste gå med trosskydd hela tiden! för jag läcker tror jag haha… Eller får flytningar.. Det kommer ju inte hela tiden men rätt ofta.. om jag har varit på toa nyligen o.s.v… Jag stör mig på det så himla mycket! liksom hur sexigt är det att gå runt med trosskydd i trosan hela dagarna.. Det är ju pinsamt om man får en kille eller något! Det är ofräscht!.. De e grymt jobbigt också! Jag fattar inte vad problemet är!! Och om jag skulle gå runt utan trosskydd så skulle de bara kännas konstigt å äckligt. Vet du vad det kan bero på eller något? detta är jätte pinsamt men vill gärna veta.. om det går att fixa, eller att det går över någon gång eller så?? så vad tror du?…


SVAR

Hej,

Det är vanligt att ha flytningar, hur mycket man har kan dock variera. Om det är så att det kommer mer flytningar ca två veckor innan du får din mens kan det vara p g a ägglossning eller om du börjat med någon form av preventivmedel kan även det ha orsakat de ökade flytningarna. 

Upplever du det mycket besvärligt med flytningarna kan du besöka ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) där de iallafall kan göra en undersökning för att se så du inte har någon infektion eller liknande. I de flesta fall är dock flytningar inget farligt, utan ett tecken på att kroppen fungerar som den ska. 

Du kan även försöka vädra underlivet så ofta som det går, genom att t ex sova utan trosor. Desto mer du använder trosskydd och håller det tätt, desto mer flytningar lär det komma. Och slutligen så vill jag säga att du inte ska känna dig ofräsch eller äcklig för att du har flytningar, utan det är helt naturligt och något alla har.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1379

Senaste frågorna

Se Alla