user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej jag vill ha tips från dig hur jag ska gå ner i vikt för jag blir oftast retad av mina syskon på grund av min vikt och jag gråter varje dag och inte vet vad jag ska göra så snälla hjälp mig!


SVAR

Hej!

Du kanske "behöver" gå ner i vikt - jag vet inte. Men är det du beskriver verkligen en bra anledning att göra det? Borde inte din allmänna hälsa vara anledningen till att göra en sådan förändring? Sedan tycker jag att du bör prata allvar med dina syskon. De måste få veta att de gör dig ledsen. Kanske förstår de inte hur illa de gör dig? Oavsett tycker inte jag att det är acceptabelt att dina syskon får dig att gråta varje dag. De är din familj - de ska stötta och visa dig kärlek i alla lägen! Vad säger dina föräldrar? Är de medvetna om det här?  

En sak som jag tycker är lite anmärkningsvärt är att du bara nämner att dina syskon retar dig ... men inte dina kompisar/andra utomstående. Är det alltså bara dina egna familjemedlemmar som gör det? Som sagt, du bör prata med din familj om det här. De ska inte vara anledningen till att du mår dåligt! Hur är din relation med dina syskon i övrigt? Kanske behöver du stöd av skolhälsovården, Ungdomsmottagningen etc.?

Som jag tidigare nämnde, det kanske vore hälsosamt att gå ner i vikt ... jag vet inte. Om det ändå är så du känner - strunta i syskon, kompisar etc. - så finns det mängder med liknande frågor besvarade i arkivet. Ta dig en titt där. Använd taggar som "vikt", "missnöjd med kroppen", "träning" och "kost" så hittar du mängder med svar som du kan komma att ha nytta av. 

Kram, Louise


Visningar : 1121

Senaste frågorna

Se Alla