user-image
Okänd
Kille ,16 år

Måste man dra bak förhuden vid sex? Åker förhuden fram och tillbaka även när man har en kondom på? Kan förhuden spricka? Är det farligt?


SVAR

Hej,

Du väljer själv om du vill dra bak förhuden när du ska ha sex, den kommer åka fram och tillbaka när du har vaginalt samlag precis som när du runkar. Ska du trä på en kondom ska förhuden dock vara tillbakadragen. Du kan titta på följande video för att lära dig hur man sätter på en kondom: http://www.umo.se/Sex/Skydd-mot-konssjukdomar/Hur-satter-man-pa-en-kondom/.

Förhuden kan få sprickor i sig om man t ex har trång förhud och inte är tillräckligt försiktig när man drar tillbaka förhuden. Sprickorna är inte farliga, utan brukar läka själv. Viktigt är bara att alltid vara försiktig och inte tvinga förhuden bakåt. Om du har problem med trång förhud rekommenderar jag dig att besöka ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) där de kan hjälpa dig med kortisonsalva för att töja ut huden eller en eventuell operation.

Mvh Ingrid.


Visningar : 3570

Senaste frågorna

Se Alla