Frågor och svar om utlösning

30 Oct 2013, 11:49 817
Tjej, 15 år
Question


Hejsan! Min kille vill gärna att jag sväljer hans sats..men jag tar lixom inte p-piller,kan jag bli gravid om jag sväljer de?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Nej, du kan inte bli gravid av att svälja din killes sats. Du kan endast bli gravid om din kille får utlösning i din slida, då kan hans spermier befrukta ditt ägg. Tänk bara på att vissa könssjukdomar smittar vid oralsex, vilket man kan skydda sig mot genom att använda kondom.

Jag vill uppmärksamma att du skriver att din kille gärna vill att du sväljer hans sats, men inget om din egen vilja. Om det är så att du vill kan du självklart göra det, men du har också rätt att säga nej ifall du inte vill svälja din killes utlösning.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar