user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej jag undrar en sak.. I skolan när vi duschar på jympan så brukar dom andra va jätte taskiga! Dom säger att jag inte får duscha i den speciella duschen som man kan låsa. Och en gång när jag va där inne o sen kom ut så skulle jag ta min handduk men då hade E den elaka tjejen kastat den på golvet så den var blöt o jag kunde inte torka mig. Hon tycker att hon är mycket snyggare än mig men hon är tjock och ser ut som hon är 12 år gammal. P tycker att jag är mycket mycket finare och han frågade ifall vi skulle gå hem till honom och spela tv-spel men då kom E och var kaxig -.-’ Kan man få aids av att duscha tillsammans med andra? Jag är rädd för jag vill inte duscha med dom andra och få någon sjukdom så jag dör. :/


SVAR

Hej,

Jag tycker du ska berätta för dina föräldrar och kuratorn eller någon lärare om vad de gör mot dig i skolan. Dina klasskamraters beteende är absolut inget du ska acceptera. Utifrån vad du skriver låter det som om tjejen som retar dig är väldigt osäker på sig själv och därför väljer att ge sig på dig. Det är nämligen ofta osäkerhet som ligger bakom en mobbares beteende. Dock får även du vara försiktig med hur du uttrycker dig när du skriver nedvärderande saker om tjejens utseende. Jag förstår att du blir ledsen och arg på henne, men försök istället visa hur man bör bete sig genom att uttrycka dig bättre. 

Jag kan lugna dig med att inga könssjukdomar smittar genom att duscha med andra, så du kan duscha med de andra i skolan utan att oroa dig. Könssjukdomar smittar via blod eller när slemhinnor kommer i kontakt med varandra genom sex.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1404

Senaste frågorna

Se Alla