user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Är en tjej på 13 år och behöver hjälp. Mycket har hänt men orkar inte skriva allt detaljerat. Jag behandlas som skit hemma. Tjejen som brukade mobba mig för 2 år sedan har börjat igen. Skär mig själv. Pojkvän har gjort slut för nästan 1 månad sedan. Så en av frågorna är, • hur kan jag bli av med mina föräldrar, eller iallafall få de att sluta behandla mig så dålig? Den andra frågan är, • hur ska jag göra när tjejen mobbar mig? Hon får mig att må så dåligt och hon snackar skit om mig så alla andra tjejer hatar mig nu. Tredje och fjärde frågan, min pojkvän har nyss gjort slut, för att jag är för blyg och vågar inte kyssa honom. • hur kysser man någon? Jag tror att jag fortfarande gillar honom :( Men jag tror inte att han gör det, • hur får jag honom att gilla mig igen?


SVAR

Hej!

När jag läser dina frågor så känner jag att du nog skulle behöva stöd av någon just nu. Jag tycker att det är bra att du hör av dig hit som ett första steg, men jag tror inte det räcker.

Det är allvarligt att du har börjat skära dig själv och det behöver du professionell hjälp med att lösa. Jag förstår att du känner dig ledsen och låg över situationen och av alla de olika anledningar du beskriver, men tro mig, att skada sig själv hjälper inte.

Gällande situationen hemma och i skolan är mitt råd att du vänder dig till skolans kurator. Skolan har ett ansvar att agera när en elev blir mobbad, så det är deras jobb att hjälpa dig. Om du berättar för kuratorn om vad som är jobbigt hemma så kan du få hjälp gällande vart du kan vända dig och vad du kan göra gällande dina föräldrar. Det är svårt att ge ett mer exakt eller detaljerad råd eftersom jag vet så lite om situationen.

Gällande killen. Jag tänker att han kanske kunde haft lite mer tålamod gällande kyssandet? Om du nu var blyg så kunde ni ju ta det lugnt och tillsammans jobba på att du skulle känna dig bekväm att kyssa honom? Jag tror att du skulle må bra av att i framtiden träffa en riktigt snäll och tålmodig kille som du känner dig trygg med, då kan ni öva på kyssar tillsammans!

Hoppas mina svar hjälper lite i alla fall! Hör gärna av dig igen och berätta hur det går!

Lycka till

Sara


Visningar : 1188

Senaste frågorna

Se Alla