user-image
Okänd
Tjej ,17 år

jag röker, inget jag är stolt över.. De e äckligt o ohälsosamt. Jag vet inte vad det är, men jag kan inte sluta, jag blir oftast sugen om jag känner mig stressad eller ledsen, vilket är väldigt ofta.. Jag vill verkligen sluta! Jag vill inte bränna så mycket pengar på dyra cigaretter, jag är trött på att röka, de gör inget bra för mig. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej!

Vad bra att du insett att det inte är bra för dig och vill sluta! Det är det första steget att faktiskt vela sluta. Det är väldigt vanligt att röka när man är stressad och mår dåligt, det är ju väldigt olika från person till person vad som funkar så du måste hitta det som passar dig bäst. Det bästa tipset jag kan ge såhär är att försöka hitta något mer hälsosamt att göra när du känner dom känslorna som gör att du vill röka, tex. andas, lyssna på musik, skriva ner känslorna, prata med någon du litar på. Eftersom det är dina känslor som uttlöser ditt röksug kanske det är känslorna du ska ta tag i för att det ska bli lättare att sluta. Ett tips är att gå till en kurator och få prata ut lite. Kuratorer finns tex. på skolan eller ungdomsmottagningen och dom är oftast inte så jobbiga som dom låter. 

Andra tips är vårdguidens sluta röka app, umo.se och slutarokalinjen.org

Vill du prata mer med oss så finns vi på skype chatten och schemat och hur du lägger till oss finns här: http://natvandrare.fryshuset.se/

Lycka till! 

Kramar Helen


Visningar : 925

Senaste frågorna

Se Alla