user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hej, jag är 18 år och bor hemma med mina föräldrar. Min syster är ofta borta och umgås mycket med sin pojkvän. Hob är den som jag står närmast i familjen och som betyder väldigt mycket för mig, men nu när hon är borta så mycket får jag handskas mer med mina föräldrar. Jag gillar båda väldigt mycket, men de går mig på nerverna. De bråkar mycket om små saker och jag blir ofta i mitten av tjafset. Inget av det de pratar om är egentligen betydande det kan handla om vem som inte borde vara med i idol. Jag anser ofta att min mamma har rätt eftersom min pappa pratar mycket om obetydliga saker. Men så diplomatisk som jag är för söker jag inte ta någons sida och istället få de att sluta tjafsa. Men det fortsätter bara hända om och om igen! Jag orkar inte deras tjafs och jag ”flyr” mycket till min kompis och sover oftast över för att undvika mina föräldrars tjafs. Ibland undrar jag inte om de borde skilja sig (något jag inte vill dock eftersom jag älskar dem väldigt mycket). Vad ska jag göra?


SVAR

 Hej!

Det låter som du har det jobbigt just nu. Det är aldrig kul när ens föräldrar bråkar, det kan verkligen få en att bli ledsen. Det är också vanligt att som du säger hamna mellan vilket kan vara väldigt svårt. Du ska inte behöva välja sida. Jag tycker du skriver väldigt klokt om problemet och jag tror också det är bra om du inte blir inblandad i deras tjafs.

Har du försökt prata med dina föräldrar om det här och hur det får dig att känna? Du kan förklara för dom att du tycker det är jobbigt när de bråkar och att du känner att du ibland hamnar mitt i tjafset. Detta är säkert någonting de går runt och funderar på också och då kan det vara skönt att förklara för varandra hur man tänker och känner. Du har rätt att trivas och ha det bra hemma.

Om du vill kan du prata vidare med oss om det här. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne under veckorna.

Ha det bra och ta hand om dig!


Visningar : 1166

Senaste frågorna

Se Alla