user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej Ingrid! Jag har en fråga som jag har gått o tänkt på jättelänge nu känns de som iallafall. Jo de e så här att jag har i typ hela mitt liv alltid varit en pojkflicka allså på riktigt jag har kort hår, köper kläder på kill avdelningen och alla som träffar mig för första gången tror att jag är en kille. Jag har aldrig innan tänkt på min sexualitet men häromdan så blev jag verkligen helt stört förälskad i en annan tjej . De låter kanske konstigt men allså jag blev helt paralyserad när hon krama mig och jag kunde verkligen inte sluta kolla på henne och vill va i hennes närhet de låter kanske konstigt att en 14 åring blir förälskade men endå. Och nu idag berättade hon för mog att hon har varit kär i mig ett tag. Hon är också en pojkflicka. Jag har fattat att jag är bisexuell men allså vad är egentligen en transa? Om jag hade fått välja vilket kön jag hade velat ha så hade jag defenitivt velat va en kille! Allså är jag en trans person eller inte ?


SVAR

Hej,

Trans handlar om könsidentitet och innefattar därmed t ex personer som vill byta kön, inte är tillfreds som varken kvinnor eller män, eller artister som klär ut sig till ett annat kön. En transvestit är en person som gillar att klä sig i det motsatta könets kläder och uttrycka sig som det motsatta könet. En transsexuell är någon som upplever sig vara av ett annat kön än det hen juridiskt föddes till. Hen vill därmed oftast förändra sin kropp genom t ex kirurgi och/eller hormonbehandling. 

Jag känner igen mig i det du skriver, då jag själv hade liknande tankar i din ålder. Jag är själv bisexuell och när jag var i din ålder klädde jag mig endast i killkläder, hade kort frisyr och uttryckte mig likt en kille. Hade även tankar kring att jag önskade vara kille och blev superglad när någon trodde att jag var det, vilket skedde ganska ofta. Dock hade jag varken då eller idag velat byta kön, utan för min del var det en period i livet. Än idag kan jag ändå ibland gilla att uttrycka mig som en kille, även om det inte alls är på samma nivå som under tonåren. Alla känner självklart inte som jag, utan det finns individer som har starka känslor kring att verkligen bli det kön hen fullt upplever sig vara. 

Om det endast är en period för dig eller om du verkligen är transsexuell får tiden utvisa. Jag kan tyvärr inte svara på om du är trans eller inte, utan det är endast du själv som har det rätta svaret på den frågan.

Lycka till med tjejen!

Mvh Ingrid.


Visningar : 1287

Senaste frågorna

Se Alla