user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej jag visste inte riktigt vem jag skulle fråga så jag valde dig ihopp om att du kan hjälpa mig! det är såhär att jag är lite av en tänkare och ältare. Jag har varit med om väldigt jobbiga händelser de senaste 3åren, jag har tappat två vänner som låg väldigt nära hjärtat och jag nu håller på att tappa ytterligare två. Efter att jag tappade de två första mådde jag skit! Jag vet inte hur många nätter jag grät mig till sömns, men jag blev starkare i mig själv och kände mig bättre och bättre! Nu är jag lite i samma situation igen..man kan säga att såren rivs upp! Två av mina bästa vänner och jag håller på att driva isär och jag känner att jag återlever det som hände för bara ett år sedan! På grund av all den skit jag går igenom avskyr jag att gå och lägga mig, alla dessa tankar som kommer och känslor och jag orkar bara inte med det!, jag försöker helatiden hitta på grejer jag kan göra istället för att gå och lägga mig,och när jag väl är där och ska sova kan jag ligga och älta och tänka på allt i flera timmar! Vissa nätter har jag fått ideer om att skada mig osv för att bara få ur mig smärtan som finns innuti mig, men jag har blivit för rädd av dessa ideer och inte vågat göra något! Jag är trött på att inte få sova och jag är rädd för att jag ska göra något och jag bara känner att det är bra nu jag känner att jag vill inte vara den här personen mer som jag har blivit, jag vill tillbaka till mig själv, den glada spralliga tjej jag ängång vatit och jag vet inte hur jag ska ta mig till! Jag vill inte gå och prata med någon för det är så mycket som jag då måste återleva igen vilket jag inte orkar.. Så aa jag vet inte hur jag ska göra, hjälp mig snälla!


SVAR

Hej!

Jag tror jag kan svara på din fråga rätt bra. Jag känner igen det du skriver och möter det ofta. Jag har också själv grubblat väldigt mycket så  det gått ut över sömnen.

Jag tror däremot att det allra bästa för dig är att just prata med någon, och ta tag i det som känns jobbigt. Att försöka fly från det kommer bara göra det värre, och då kanske du kommer närmare att vilja skada dig själv, vilket jag verkligen inte önskar du börjar med, då det är otroligt svårt att ta sig ur. Då är det bättre att ha det jobbigt ett tag, men att det sedan går över. Jag har grundat en förening som heter Tilia där vi har en chatt som du kan vara helt anonym i. Om du vill kan du komma in där och prata av dig lite, på foreningentilia.se loggar du in. Om du absolut inte vill prata med någon tycker jag du ska försöka tänka igenom det klart på egen hand, eller kanske skriva om det du känner, på något sätt få ur dig det, så du inte fastnar i grubblandet. Det är som sagt bättre att det smärtar ett tag, men att det går över sen, istället för att du måste döva dina känslor med självskador, för det kan leda till många många år av att sitta fast i ett ännu sämre mående. Stor kram till dig/Annso


Visningar : 1106

Senaste frågorna

Se Alla