user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej jag har två problem som jag gärna vill ha hjälp med. Den första saken är att jag har haft en pojkvän för något års sedan och nu har jag nt haft någon sedan dess. Nu när jag träffar killar igen och försöker träffa någon så är det ett problem jag inte vet vad jag ska göra med. Det är så att jag är rädd för närhet. Jag får obehag när någon tar på mig eller att de bara ger mig en kram. det är väldigt jobbigt för mig och jag vet inte hur jag ska arbeta bort det eller hur jag ska göra. Några tipps? Jag blir irriterad på mig själv när det inte blir som jag egentligen vill, men att det inte funkar. Den andra saken är att jag har träffat en kille, jag har aldrig känt så för någon i mitt liv. Vi har träffats några gånger och i onsdags så träffades vi och tog en fika. Jag vet inte vad jag ska göra och jag kan inte slut tänka på honom. jag skulle gärna uppskatta hjälpen. Tack i förhand :)


SVAR

Hej!

Vad bra att du skriver in med din fråga och vad kul att du träffat någon som du tycker så mycket om!

Känslorna du beskriver är vanliga och går att få hjälp med. Du har redan tagit första steget genom att skriva in här och beskriva vad du känner. För att få hjälp med ditt problem är det bra att prata med någon. Det kan vara exempelvis en psykolog, terapeut eller en kurator. Då kan du få verktyg till att hantera känslorna. Jag kan inte ge några konkreta tips här då den här typen av problem är individuella och det finns inte någon allmän lösning. Det är däremot viktigt att komma ihåg att det inte är ett ovanligt problem och det går att få hjälp så du inte känner detta obehag i framtiden. Dessa känslor kan också gå över av sig själv då du träffar någon du verkligen vill vara med!

Du kan om du vill söka hjälp på din närmsta ungdomsmottagning. Jag länkar till umo.se där du kan se vilka ungdomsmottagningar som finns. Du kan även ta kontakt med din skolkurator.

http://www.umo.se/Ungdomsmottagningar/

Vad gäller killen du har träffat uppfattar jag inte riktigt din fråga. Däremot tänker jag det är väldigt kul att du träffat någon du känner så starkt över! När man tycker om någon väldigt mycket kan det vara svårt att sluta tänka på personen. Om ni träffas mer och du känner att dina känslor av obehag blir ett problem kan du om du vill berätta om det här det för honom. På så sätt kan du undvika att det blir missuppfattningar i er relation.

Om du vill prata mer med mig kan du göra det på facebook: Viktoria Hugosson Fryshuset eller Skype: viktoria.hugosson.fryshuset

Ta hand om dig!


Visningar : 1036

Senaste frågorna

Se Alla