user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej! Har lite funderingar över vissa lagar när det gäller sex. Det är så att min simtränare är så jävla het! Visst, hon är nästan 20 år äldre än mig, men damn vilken kropp! Skulle vilja sätta på henne var som helst, när som helst! Vi har varit på gång ett par gånger på hotellen osv när jag varit iväg på tävlingar, men än så länge bara småtjafs, har på sin höjd suttit och hållt om henne! Däremot verkat även hon intresserad! Men hur skulle det bli egentligen om vi skulle få för oss att gå ”hela vägen” så att säga? Självklart förutsätter vi att ingen får reda på det. Etiskt sätt säger väl många emot, men finns det några lagar som säger emot det just för att hon är min tränare? Tänker typ på det som skakade friidrottsvärlden för några år sen med Nousiainen, men då handlade det ju om pedofili också.. vill sjukt gärna veta, är extremt kåt på denna kvinna!


SVAR

Hej,

Jag får börja med att be om ursäkt för att det tagit sådan tid för mig att svara på din fråga, men jag har verkligen försökt att få rätsida på vad lagen egentligen säger. Det är otroligt komplext detta, då lagen säger att det är olagligt för en vuxen i beroendeställning till ett barn mellan 15-17 år att ha sex med barnet. Jag kan ändå inte se något fel i om du och din simtränare skulle ha sex, när ni båda är med på det. 

Nedanför kan du se de lagar som tyder på att det är olagligt för din simtränare att ha sex med dig:

3 § Den som förmår en person att företa eller tåla en sexuell handling genom att allvarligt missbruka att personen befinner sig i beroendeställning till gärningsmannen döms för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning till fängelse i högst två år.

4 § Den som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år.
Detsamma gäller den som begår en gärning som avses i första stycket mot ett barn som fyllt femton men inte arton år och som är avkomling till gärningsmannen eller står under fostran av eller har ett liknande förhållande till gärningsmannen, eller för vars vård eller tillsyn gärningsmannen ska svara på grund av en myndighets beslut.

6 § Den som genomför en annan sexuell handling än som avses i 4 och 5 §§ med ett barn under femton år, eller med ett barn som fyllt femton men inte arton år och som gärningsmannen står i ett sådant förhållande till som avses i 4 § andra stycket, döms för sexuellt övergrepp mot barn till fängelse i högst två år.

Du står i beroendeställning till din simtränare och förekommer det något tvång, alltså att din simtränare utnyttjar sin ställning är det olagligt. Utifrån vad du skriver tyder jag det som om du går in i detta helt frivilligt och är den drivande kraften.

Så länge sex sker på allas lika villkor och ingen upplever sig tvingad till sexuellt umgänge med någon annan, kan jag inte se något fel oavsett om det finns stora åldersskillnader eller en relation som med din tränare. Jag kan ändå inte säga att det är helt okej för dig att ha sex med din simtränare, då det hamnar i gråzonen av lagen.

Eftersom jag fortfarande är osäker i frågan får du hemskt gärna maila mig på fragelada@sexperten.nu, så kan jag svara dig via mail när jag väl fått rätsida på vad lagen egentligen säger.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1330

Senaste frågorna

Se Alla