user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej, Jag har.. skuldkänslor över att mitt ex mår dåligt. Det var han som dumpade men på nåt sätt känns det som att det var mitt fel. Men det enda han säger är att det inte var nån speciell anledning. (Han är ganska inåt av sig.. ) Var hemma hos honom igår och han går hela tiden åt ”förhållande hållet” men säger inget, frågar man så svarar han inte. Sen la jag märke till alla näsdukar på golvet och godiset på bordet (han har nt varit förkyld) och där börjar jag få extremt mycket skuldkänslor. Han påminner mig varje kväll om vårt förhållande vi hade, oftast säger han att han saknar mig osv. Men det gör mig deprimerad och bli påmind , sen vissa kvällar kan jag inte somna pga det. Tips?


SVAR

Hej! 

Kan vara jättejobbigt när förhållanden tar slut, speciellt om känslorna finns kvar. Att bry sig om sitt ex även om förhållandet är slut är inte alls onormalt eller konstigt. Förstår att du kan må dåligt/ känna skuldkänslor över att ditt ex verkar må dåligt men samtidigt så är det han som har gjort slut och jag tror att det är viktigt att du fokuserar på dig själv och ditt mående. 

Jag tycker det är dumt av honom att påminna dig om ert förhållande och hur ni hade det då det inte var du som valde att göra slut, jag tänker lite så här: om en gör slut med någon så kan en inte efter det börja inge förhoppningar i den en gjorde slut med genom att påminna den om förhållandet och säga saker som att en saknar den andra personen.  Detta är dock min personliga åsikt.

Har du försökt prata med ditt ex om hur du känner?, om du märker att du mår dåligt av att umgås med honom så tycker jag en idé kan vara att inte träffa honom under en tid. På så sätt så kommer ni båda  få möjlighet att komma över varandra. 

Hoppas mina tankar hjälpte lite!

Varma Hälsningar

Amanda


Visningar : 1236

Senaste frågorna

Se Alla