user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, På höstlovet var jag hos min kille som då bor ca 4 timmar ifrån mig. Jag åkte dit åkte jag som oskuld men nu åkte jag hem utan den, hur man nu ska säga. Aja det jag vill komma till är att vi hade sex 3 gånger under dom 5 dagar jag var där. och på onsdagen kom han in till mig och berätta att kondomen gått sönder, jag fick såklart panik och blev gråtfärdig. men vi kom på att det finns ju ’dagen efter piller’, så han åkte iväg och köpte en sån. jag tog den direkt när han kom hem men jag är rädd att den inte funkade, det är ca en vecka sen jag tog den och min mens ska komma idag. men jag vill bara fråga ifall det är så att jag är gravid. ni brukar inte svara så fort så tänkte att jag frågar lite innan så jag är bered på det värsta. aja hur ska jag göra om mensen inte kommer inom en vecka eller så och jag börjar tro att jag är gravid? såklart utan att någon i familjen ska få veta det. Tacksam om svar fort!


SVAR

Hejsan! 

Vad bra att du skriver in till oss! Ber om ursäkt för att du har fått vänta lite på ditt svar, är så väldigt många som skriver in så det är svårt att hinna med att svara på alla direkt. 

Vill börja med att säga att det är bra att ni skyddar er och använder kondom, ibland kan det hända att kondomen går sönder och tycker det var jättebra att ni direkt tog ett dagen-efter-piller. Ibland kan en känna sig lite konstig efter att ha tagit ett sådant piller, en kan bland annat få mellanblödningar, ont i magen och känna sig lite deppig. En annan biverkning av dagen-efter-piller, eller akut p-piller som det också heter, är att en kan få försenad mens.

Förstår att du kan känna en oro över att bli gravid. Om din mens skulle vara mer en fem dagar försenad eller bara annorlunda än normalt så tycker jag du ska gå till ungdomsmottagningen. Där kan du få hjälp att göra ett graviditetstest samt testa dig mot eventuella könssjukdomar. 

Ingen i din familj behöver veta att du har gått till ungdomsmottagningen, eller varför du har gått dit. Du kan antingen boka en tid på närmaste ungdomsmottagning eller så kan du gå dit när de har drop in. 

Umo.se, ungdomsmottagningarna på nätet, kan du hitta var närmaste ungdomsmottagning ligger. 

Ta hand om dig!

Varma Hälsningar

AmandaVisningar : 1692

Senaste frågorna

Se Alla