user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej hej. Jag har problem eftersom jag lagt på mig en hel del under sommaren. Nu blir jag inte av med mina extra kilon. Jag är ”pear-shaped” så allt fett sätter sig på låren och röven. Jag vill träna och få mera muskler. Som t.ex. Beyonce. Jag tränar ca 5 dagar i veckan sen skolan började i augusti. Hur lång tid tar det att bli mer vältränad egentligen? Mitt andra problem är att jag småäter. Jag blir ofta sötsugen vilket verkligen stör mig! Vad kan jag göra för att minska mitt sötsug och kanske äta mindre kolhydrater också? Har verkligen försökt men jag älskar verkligen ALLT som man kan äta.


SVAR

Hej!

Hur lång tar det att bli vältränad? Det beror ju dels på hur bra tränad du är i ett utgångsläge, vad/hur du tränar, men också vad du anser vara vältränad. Fortsätter du träna fem dagar i veckan kommer du absolut bli ganska vältränad, det tror jag. Träna gärna en kombination av styrka och kondition för bästa effekt.

När det gäller sötsuget så styrs det ganska mycket av vad/hur du äter i kombination med träning. Äter du nyttigt minskar sötsuget. Variation, regelbundenhet och vällagad mat (inte skräp/färdigmat) är dina (allas) ledord. Sötsuget kommer så klart inte att försvinna på en gång, men det bör inte ta jättelång tid innan du känner en förbättring. Försök hålla blodsockernivån på en jämn nivå genom att äta ordentliga mål mat, samt ett par mellanmål. Och kommer ändå sötsuget kanske lite söt frukt, nötter etc. kan vara något? Lite mindre kolhydrater på tallriken skadar inte.  

Kram, Louise   


Visningar : 1135

Senaste frågorna

Se Alla