user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Om jag berättar för en kurator att jag har varit på fest 2 gånger och druckit, men inte gjort något dumt, kommer hon då kontakta mina föräldrar? Jag undrar också om jag säger att jag har haft sex med min kille som är 15 och jag är 14 kommer hon då säga det också?


SVAR

Hej!

En kurator har tystnadsplikt och får inte berätta för någon om det du berättar om det inte är så att han eller hon misstänker att du far illa på något sätt. På umo.se finns det en sida där du kan läsa om tystnadsplikt. Jag länkar den här.

Utifrån vad du beskriver låter det inte som någonting den här kuratorn skulle behöva kontakta dina föräldrar för. Däremot går det inte att veta då det är olika från varje fall. Det är väldigt svårt för mig att veta då jag inte vet så mycket om din situation. Som du säkert vet är det inte bra att dricka alkohol och speciellt inte i en så ung ålder och om den här kuratorn bedömer att du far illa av det så måste han/hon rapportera det vidare. Men jag tror verkligen inte kuratorn kommer berätta någonting för dina föräldrar utan att prata med dig om det först.

Ett tips kan vara att prata med kuratorn om vad han eller hon får och inte får berätta, på så sätt kan ni vara öppna med varandra. Jag tycker absolut inte att du ska vara rädd för att gå till en kurator och prata, den personen vill bara ditt allra bästa och berättar ingenting för dina föräldrar i onödan.

Ha det bra och ta hand om dig.


Visningar : 1541

Senaste frågorna

Se Alla