user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Hej! det här låter lite konstigt kanske men jag känner en stor press på att jag måste ha sex snart, alltså har ej gjort det. Alla mina kompisar har gjort det och jag känner mig så efter på något sätt. Jag skäms inte men det känns lite retligt när äns bästa kompisar har gjort det. Har träffat killar och så men har inte hittat någon som jag vill göra det med, har rättare sagt haft otur när det gäller killar :/ Känns som alla är före mig med precis allting, jag menar jag är snart 20 år och fortfarande oskuld…är det normalt att känna som jag gör?


SVAR

Hej,

Jag tror absolut inte du är ensam om att känna dig pressad till att ha sex, utan det är det tyvärr många som gör. Du är heller inte den enda snart 20-åringen som inte haft sex. Istället för att tänka på vad dina kompisar gjort, anser jag att du bör se till sig själv och vad du vill göra. För att du ska kunna ha bra sex och inte ångra dig efteråt gäller det att du själv vill ha sex. Du bör även träffa någon person som du trivs tillsammans med och önskar ha sex med, vilket inte alltid är lätt. 

Jag tycker det är mycket mer moget att vänta med att ha sex tills du träffar en person du tycker om och vill ha sex med, istället för att ta första bästa bara för att dina kompisar haft sex. Därför hoppas jag att du inte pressar dig själv till att ha sex bara för att, utan finner styrka till att vänta in en person och ett tillfälle som känns bra för just dig.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1545

Senaste frågorna

Se Alla