user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Hej igen! Det är jag som skrev om att jag var snart 20 år och oskuld. Tack så mycket för ditt svar! Det fick mig att tänka om lite och jag är helt med på hur du menar. Jag har lite fler tankar kring sex. Jag är rädd att det ska göra ont första gången och att jag är trång, visserligen kan man ju vara det när man ej gjort det. Men är rädd att jag ska göra något fel under själva tiden man så att säga håller på med en kille, att han ska tycka si och så. Har rätt mycket tankar om första gången..Vad har du och säga om det? tänkte om du har lite tips eller på hur man kan tänka osv. Tack på förhand!


SVAR

Hej,

Sex kan lätt skapa nervositet och presentationsångest, därför får man inte glömma att sex handlar om njutning. Det finns inga rätt eller fel när det kommer till sex, utan vi är alla individer och tycker därmed om olika saker. Därför anser jag det vara viktigt att kommunicera med varandra både innan, under och efter sex för att tala om vad som känns bra eller mindre bra för just en själv. Då handlar det om att lära känna varandras kroppar och inte om att någon gör fel.

Onani är därför att rekommendera innan man har sex med en partner, då en person som vet vart och hur hen gillar att bli rörd lättare kan delge det till andra. Träffar du en kille som du känner dig bekväm tillsammans med vågar du troligen också släppa loss och glömmer alla krav. 

Du uttrycker även en oro inför att du kommer vara trång, men då kan jag lugna dig med att slidan är mycket elastisk och när du blir sexuellt upphetsad vidgar den sig. Ont ska det dessutom inte göra, så länge du är tillräckligt våt (lubricerar) och inte spänner dig.

Mvh Ingrid, sexperten.nu


Visningar : 1529

Senaste frågorna

Se Alla