user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Om två tjejer skulle ha sex, finns det några risker egentligen som könssjukdomar eller så (man kan ju inte bli gravid t.ex)? Och hur har tjejer sex? Vad krävs för att man inte ska vara oskuld längre liksom?


SVAR

Hej,

Ja, det finns risker för könssjukdomar när två tjejer har sex. Det är framförallt vid munsex, saxning och användning av sexleksaker. Vid munsex möts slemhinnor och har t ex en av tjejerna munsår kan hon ge herpes till den andra tjejen. Därför bör man skydda sig genom att använda en slicklapp eller klippa upp en kondom. Saxning är när tjejernas kön möts genom att de saxar benen om varandras kroppar. Då kan könssjukdomar överföras och därför bör man vara försiktig. När man använder sexleksaker gäller det att tänka på att inte använda dom på varandra om man inte har på kondomer som man i så fall byter.

Precis som med sex i allmänhet handlar det om att ha fantasi och hitta sätt att ha sex på som just man själv njuter av. Några exempel på hur tjejer kan ha sex är oralsex, gnuggning och smeksex. Det handlar om att slicka varandra, gnugga sitt kön eller sina kroppar mot varandra och smeka varandras kroppar.

Ofta tänker folk på penetrerande sex när de anser sig ha blivit av med oskulden eller gjort sin sexdebut, dock finns det många fler sätt att ha sex på oavsett sexuell läggning. Därför anser jag att man får avgöra själv när man gjort sin sexdebut, om man tycker det är när man t ex haft oralsex eller smeksex. Det går att ha sex på många sätt och vad som räknas kan endast du själv avgöra.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 2949

Senaste frågorna

Se Alla