user-image
Okänd
Tjej ,21 år

Hej! Jag och min pojkvän har varit ett par i hela sju år och har idag ett mycket stabilt och nära förhållande till varandra. Vi kan prata om allt och vet var vi har varandra. Min personlighet är ganska öppen och jag känner mig sällan obekväm i samtal eller situationer med andra människor, på jobbet och på fritiden. Även om jag kan prata öppet kring mycket så har jag satt tydliga gränser för vad jag inte vill göra. Exempelvis tycker jag att fysisk kontakt i form av kramar känns jobbigt, framförallt med andra män. Jag undviker därför detta. Genom att ta avstånd fysiskt tycker jag att jag tydligt visar var jag står. Alltså att jag inte känner attraktion eller intresse för den personen. Men ändå händer det ofta att någon man visar intresse för mig och flörtar och vill bjuda mig på det ena och andra. Jag avvisar alltid. Men varför känner jag mig så himla kränkt när någon visar intresse för mig? Jag kan bli hemskt upprörd och ledsen i flera dagar efteråt. Känner mig väldigt förolämpad och nedtryckt. Varför gör jag det? Min egna tanke kring det är att jag öppnar mig och delar med mig av mina åsikter med någon och upplever att personen är intresserad av vad jag har att säga. Men när han visar ett annat intresse känner jag mig bortgjord och lurad – dvs. att han från början varit intresserad av något annat. Men hur hanterar jag detta? Jag har börjat bli misstänksam mot alla män, för att ”skydda” mig själv. Mvh Anniken


SVAR

Hej Anniken!

Jag tror att du har ganska bra koll på dig själv när det gäller det här. Jag menar, det verkar på det du skriver att du innerst inne vet varför du reagerar som du gör, men att du är osäker på hur du ska hantera det.

Jag tycker redan nu att du hanterar det bra med att visa tydligt med kroppspråk vad du känner och att du inte är intresserad av någon flirt eller romans. Kanske kan du uttrycka det i ord också? Antingen genom att säga något i stil med "jag är inte intresserad" eller genom att nämna din pojkvän. Sen kan man inte alltid skydda sig från det här, ibland kan inte andra människor förstå hur någon inte kan vara intresserad av dem - men det är deras problem, inte ditt! Det behöver ju inte betyda att de inte tycker att du är en intressant person för övrigt, så jag tycker inte du ska känna dig bortgjord och lurad. 


Jag hoppas mitt svar hjälpte dig lite på vägen!

/Sara


Visningar : 1166

Senaste frågorna

Se Alla