user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag har under ca 3 års tid haft ett problem i mitt underliv. Det svider något förskräckligt mycket.. Jag kan bara inte låta det fortsätta utan jag försöker göra allt för att bort det själv. Dom första 2 åren höll det på hela tiden, varje dag men för några månader försvann det i ett par veckor men nu har det kommit tillbaka, men det kommer bara någon dag i veckan. Vad sjutton är detta? Jag vill inte söka hjälp, jag drar för det :-(


SVAR

Hej,

Det kan svida till i underlivet så där ibland, men det bör inte göra det dagligen. En vanlig orsak till sveda är svamp och kan eventuellt vara en svampinfektion du har. Troligen har du ett känsligt underliv som reagerar när det blir varmt och fuktigt, något som kan vara vanligt under puberteten då kroppen förändras. 

Är det svamp kan den behandlas genom en salva som finns receptfritt på apoteket. Har du inte haft svamp tidigare och är därmed osäker över symtomen råder jag dig att vänta med att behandla dig innan du säkert vet att det är svamp.

Jag rekommenderar dig verkligen att gå till vårdcentralen eller ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för en undersökning. Du har haft symtomen såpass länge att det är viktigt att du får behandlat den eventuella infektionen. 

Jag förstår att det är nervöst och läskigt att söka hjälp, men min erfarenhet är att de ofta är mycket förstående i sjukvården. Du kan självklart ta med dig en vän eller familjemedlem om du på så sätt skulle känna dig tryggare. Jag antar dessutom att du längtar väldigt efter att slippa svedan, något du kan få hjälp med genom att besöka en läkare eller barnmorska.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 1278

Senaste frågorna

Se Alla