user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, nu är det så att jag har börjat irritera mig på en tjej i min klass eftersom att hon gillar väldigt mycket av vad min ’crush’ lägger upp på fb. I skolan så om han säger något ’roligt’ eller så, så ler hon så väldigt mot han, vilket gör så att jag blir lite irriterad, pga det får mig att känna sig som att hon gillar honom, och att hon kommer på en bättre chans med honom eftersom han gillade hennes profilbild + dom skrev en kommentar till varandra – (men det ’kändes’ som en kommentar bland vänner, men jag vet inte, pga dom kallade varandra mongo? =/) Är dom bara vänner eller nåt? För jag har ingen som helst aning om, dom har varandras nr, om dom hänger med varandra efter skolan eller nåt. Men det konstiga i det hela är att killen är det som snor ’ögon kontakt’ med mig, ganska ofta händer detta också, när han gör det – är det inget leende -bara med ögon som är .. ”lugna men nyfikna” lite svårt att beskriva kanske men.. Vi har aldrig pratat förutom några småord -typ ”kan du skicka ’bla bla” vilket gör detta så att jag börjar undra vad det är som händer!!? Är han intresserad av mig eller är han intresserad av henne, eller är dom bara vänner?? jag vet inte.. ! I klassen brukar jag också sitta längst bak (inte alltid men oftast) och när lektionerna har börjat kan han börja prata med sin vän och när han har pratat klart, kollar han lite snabbt på mig innan han går tillbaka till sitt jobb- och jag vet inte vad jag ’förväntar’ mig kan man säga så jag har inget leende på läpparna.. när vi möter ögonkontakt. Och! förut en gång så skulle killarna visa vem som var starkast.. -_-’ dom skrattade åt det dom höll på med och sen kollade han på mig lite snabbt med ett leende på läpparna, men när han mötte min blick såg jag hur leendet dog ut på något sätt.. jag menar.. varför gick hans leende bort? jag bryr mig inte om ni har roligt? :p .. Och en gång (idag) så bara ignorerade han mig – ingen ögonkontakt eller något, bara kanske 3%.. 1.Är dom vänner eller något mer??? för jag vill inte få mina förhoppningar uppe för ingenting, 2. varför kollar han på mig om han inte pratar med mig? Han kan hur normalt prata med andra – te.x denna tjej. och andra tjejer och killar. 3. Varför blir han så seriös ibland, när jag är i närheten? visst han pratar men, mer ’seriöst’. 4. och varför kolla på en så mkt en dag och sen ignorera nästa?? 5. och varför gillar hon hans statusar? friendly? lovey-dovely? (jag är ganska blyg av mig också, pratar inte så mkt i skolan, med människor jag inte känner mig bekväma än med) :Förlåt om det blev långt.. (ganska långt) men jag har suttit och grubblat över detta ganska länge.


SVAR

Hej!

Det verkar som det är mycket du går och funderar på!

Det kan vara väldigt jobbigt när man inte vet vad personen man gillar tycker och tänker om en. Ibland är det svårt att läsa av andra människors känslor. Jag kan inte svara på varför han beter sig som han gör, om han gillar dig eller den andra tjejen. Det kan såklart vara så att han tittar på dig och blir seriös i din närhet för att han är intresserad av dig. Om man gillar någon kan det vara svårt att ta mod till sig och prata med någon. Jag vet inte varför den där tjejen gillar hans statusar, kanske hon gillar honom också? Eller så är de bara bra vänner.

Det du kan göra om du tycker det är jobbigt att inte veta är att ta lite mer kontakt med honom. Kanske prata mer i skolan eller skriva till honom på Facebook. Kanske ni kan ses en dag efter skolan? På så sätt kan du kanske få svar på om han verkar vara intresserad tillbaka. Om du vill kan du också fråga honom om han är intresserad av den här andra tjejen eller om han gillar dig. På så sätt spar du tid och energi på att gå runt och grubbla. Det kan även vara bra att få reda på om han gillar den där andra tjejen så du inte blir sårad i framtiden.

Jag förstår att det kan vara svårt att ta kontakt och visa sitt intresse men kom ihåg att det kan leda till någonting väldigt bra!

Om du vill får du prata vidare med mig, jag finns på Skype: viktoria.hugosson.fryshuset och Facebook: Viktoria Hugosson Fryshuset. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du läsa när vi är inne och chattar under veckorna.

Ta hand om dig!


Visningar : 1159

Senaste frågorna

Se Alla