user-image
Okänd
Tjej ,12 år

hej när jag är i skolan med min bästis så brukar ibland andra av mina kompisar komma fram till oss och börja prata med henne och jag känner mig utanför då men hon märker inte det ibland så går jag när dem gör det men hon märker iallafall inte det när inte dem är med så är vi jättebra kompisar.och ibland på lektionen så kan hon gå iväg med andra och lämna mig själv i klassrummet.och det finns ingen annan jag kan vara med.och det är två andra i min klass som leker hela tiden jag var bästis med dem förut innan dem blev bästisar för dem vill inte att jag ska vara med dem längre bara för det och en gång när jag bara gick förbi dem så sa dem åt mig att gå. vad ska jag göra jag har sagt till läraren men dem gör inget.och till min föräldrar men det blir aldrig bättre.


SVAR

Hej!

Det du beskriver är ju en form av mobbning, som är oacceptabelt beteende. Utanförskap är mycket vanligt. Mobbning har skolan ansvar att stoppa. Jag skulle inte kalla din "bästis" för bästis, för sådär beter man sig absolut inte mot någon man gillar och vill vara med. Det låter som att hon beter sig sådär mot dig, för att vara cool mot hennes andra bästisar och bli mer accepterad av dem. Att byta kompisgäng är väldigt vanligt.

Jag tycker du ska fortsätta prata med lärarna, för de är skyldiga att se till så att utanförskapet inte fortsätter. Sen tycker jag även du ska försöka hitta någon annan att vara med, kanske i parallellklassen, alltså klassen bredvid i din årskurs. Eller kanske du hittar någon vettig person via internet som bor i närheten? Men jag förstår att det känns svårt att hitta någon, då man väldigt ofta känner sig usel och har dåligt självförtroende. Men den där "bästisen" är inte värd mer energi ifrån dig, den har fått sina chanser till att fortsätta vara vänner. 

Tänk på att det är inte fel på dig. Det är dom som har problem, när de inte förstår att alla ska kunna få vara med om man vill.


Visningar : 1164

Senaste frågorna

Se Alla