user-image
Okänd
Tjej ,11 år

Heej Jag vill dö och tänker på det hela tiden alla mobbar mig och sånt och jag orkar inte längre har skit mycket att bära, men har skit mycket att bära med mig och vill får ut det men det är så svårt och alla tycker jag är ful och kallar mig för pingu varför att jag kommer från Filippinerna :(


SVAR

Hej!

Det låter inte bra att du har självmordstankar, speciellt inte när du bara är 11 år. Jag förstår att det känns tungt för dig att bli behandlad så illa som du verkar bli. Du har rätt att vara den du är, du har rätt att se ut som du gör, utan att någon ska kränka eller reta dig för det. Mobbning har ju vuxna i skolan ansvar för att stoppa. Vet någon vuxen om att du blir utsatt?

För att jag ska kunna hjälpa och stödja dig mer, krävs ju att du berättar vad det är som tynger dig, som du säger är mycket att bära. Jag tycker främst du ska försöka hitta någon vuxen i skolan att prata med, kanske en lärare som du tycker är bra eller så kan man ju gå till skolkuratorn. Det sämsta du kan göra är att fortsätta bära de tunga sakerna för dig själv. "Ryggsäcken" blir bara tyngre och tyngre med problem och tankar, den kan inte bli lättare om du låter ryggsäcken vara stängd. Du berättar att du tycker det är svårt att få ut det, vilket det såklart är. Mycket handlar om att försöka skapa ett förtroende för den man ska berätta för, känna sig trygg med personen. Kanske du tycker det går lättare att skriva ner problemen än att säga dom öga mot öga?

Du är 11 år, du har hela livet framför dig. Du har all möjlighet till att få ett bättre liv. Ge inte upp, ha tålamod och försök prata/skriva om dina känslor för någon vuxen. Det är aldrig fel att ha känslor.


Visningar : 1311

Senaste frågorna

Se Alla