user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag har haft mens nu i drygt 5 år. Jag blöder ganska mycket och måste använda 2 bindor (efter varandra på längden) för att känna mej säker… och ibland kommer det ändå förbi. Min mamma förbjuder tamponger och p-piller, men ”rebell” som jag är använde jag tampong senast. Jag måste vara extra försiktig att jag inte blir fast och gömmde tampongerna i mitt rum och brände upp asken innan mamma kom hem! HUR kan jag övertala mamma att låta mej använda tampong?? Tack!


SVAR

Hej,

Självklart ska du kunna använda tampong om det gör det lättare för dig, så du slipper oroa dig för att blöda igenom. Blöder du mycket finns det dessutom ett receptfritt läkemedel på apoteket som du kan testa som heter Cyklo-F. 

Varför din mamma är emot att du använder tampong vet jag inte, men jag rekommenderar dig att försöka förklara för henne varför du vill använda tampong. Om hon ändå inte förstår kan ni testa att gå till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) där en barnmorska kan förklara för din mamma varför en tampong skulle hjälpa dig och förhoppningsvis lyssnar hon då.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 1318

Senaste frågorna

Se Alla