Frågor och svar om p-piller

21 Nov 2013, 11:54 1301
Tjej, 18 år
Question


hur länge måste jag vänta med att börja med sockerpillren efter att ha haft oskyddat sex??? och händer det nåt om jag råkar ta två 'likadana' piller typ sista innan sockerpillren börjar ???

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Sockerpillerna börjar du med efter att du under tre veckor tagit p-piller eller minipiller. Du följer helt enkelt bara pillerkartan. Om du haft oskyddat sex och därmed kan ha blivit gravid är det viktigt att du utesluter en graviditet innan du börjar med dina p-piller/minipiller igen. Det upptäcker du om din nästa mens inte kommer, ta i så fall ett graviditetstest.

Två piller på samma dag kan du ta om du eventuellt kräkts upp det första eller haft diarré. Råkar du ta två piller på samma dag lär det inte hända något förutom att det preventiva skyddet eventuellt upphör, i så fall kan du komplettera med kondom om du ska ha sex.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar