user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, jag har har varit deprimerad i ungefär 1 år nu och det har bara blivit värre. Jag skär mig, jag har ångest och har börjat tänka på vilket är det bästa sättet att begå självmord. jag vågar inte prata med någon om detta speciellt inte med min mamma jag är rädd att hon ska bli arg och jag vill verkligen ha hjälp men jag vet inte om jag klarar detta någon mer


SVAR

Hej,

tack för ditt mail, vad bra att du skriver in till oss med dina tankar. Du är inte ensam om att känna som du gör, och du är värd att må mycket mycket bättre.

Tankar på självmord ska alltid tas på allvar. Även om du inte skulle gå så långt som att faktiskt ta ditt liv, så är dessa tankar väldigt plågsamma och ångestframkallande. Du beskriver också att du skär dig, och jag gissar att det är för att få må lite lite bättre en liten liten stund. Tyvärr hjälper inte skärande på lång sikt, det blir bara värre.

Det viktigaste just nu är att du hittar någon att prata med. Det behöver inte vara din mamma om det känns svårt, utan det kan vara en annan vuxen som du litar på. Du kan också berätta för en kompis och så kan ni tillsammans berätta för en vuxen.

Fundera på om det finns någon du känner att du kan berätta för. En kompis förälder, en lärare eller mentor eller kanske skolsyster. Du kan också gå till en ungdomsmottagning.

När man har varit deprimerad länge kan det kännas som att livet aldrig mer kommer att bli bra, men det kan det, jag lovar! Det finns bra hjälp att få, och du är värd att må mycket bättre!

Om du vill prata mer med någon av oss Nätvandrare kan du kolla natvandrare.fryshuset.se

Ta hand om dig!

Kram Helena

 

 


 


Visningar : 1355

Senaste frågorna

Se Alla