user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Jag vet inte hur jag ska kunna säga till henne hur mycket jag tycker om henne. Vi hängde i samma kompisgäng förut men jag är inte i den gruppen längre så jag pratar inte med henne längre. Jag tror iof att det kan vara bra att vi inte är i samma gäng längre för det kunde har gjort saken jobbigare om hon inte känner samma tillbaka och jag ändå är med dem personerna. Men nu vet jag inte hur jag ska kunna säga det till henne när vi knappt pratar ens i korridoren. Jag kan ju alltid höra av mig till henne men det skulle kännas så konstigt eftersom vi aldrig messar eller pratar längre. Och jag måste få det här sagt snart för jag exploderar, jag har inte sagt något till henne på två år om hur jag känner.


SVAR

Hej!

Ibland kan det verkligen vara svårt att berätta för någon vad man känner. Speciellt när man inte ses så ofta och det inte kan komma naturligt. Som du skriver kan det vara bra att ni inte umgås i samma gäng, då blir det som sagt inte lika jobbigt om hon inte känner likadant men det gör ju det hela svårare också.

Det verkar som du tycker om den här tjejen mycket och då är det klart du har ett behov att berätta det för henne. Du skriver att det skulle kännas konstigt att börja ta kontakt då ni nästan inte ens pratar i skolan, det förstår jag men det kanske är nödvändigt om du vill berätta om dina känslor. Det jag tänker att du skulle kunna göra är att ta kontakt antingen över internet eller i skolan och börja prata lite smått om vardagliga saker. Du kan också söka ögonkontakt med henne i skolan och se om hon verkar intresserad tillbaka. När det känns lite naturligare att ha kontakt kan du berätta hur känner. Jag förstår att det är jätteläskigt och svårt men kom ihåg att det kan leda till någonting väldigt bra! Om hon inte skulle vara intresserad tillbaka så har du i alla fall gett det en chans och du slipper ångra dig i framtiden.

Om du vill fortsätta prata med någon av oss kan du skicka in en ny fråga eller chatta med någon av oss. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne och chattar i veckorna. Tveka inte att höra av dig om du vill prata!

Ta hand om dig och lycka till!


Visningar : 1032

Senaste frågorna

Se Alla