user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Jag har gått på p-piller sedan 2 år tillbaka och jag brukar ibland vara dålig med att jag inte orkar ha mensen så att jag bara hoppar över sista raden på kartan och går vidare men nu när jag vill ha min mens så kommer den inte som jag vill. Jag brukar vara sen men vet inte hur sen man kan bli? Ska jag börja om och ta de vanliga och sen vänta och se? Eller vad tycker du?


SVAR

Hej,

Om du inte haft oskyddat sex och därmed säker på att du inte är gravid tycker jag bara du ska fortsätta med p-pillerna efter att du tagit sockerpiller i en vecka. Det är inte alltid så att mensen kommer när den ska, alltså när du tar sockerpiller. Vill du kan du vänta till nästa menstruation för att vara säker på att du inte är gravid och sedan börjar med en ny karta p-piller på mensens första dag. I så fall får du självklart kompensera med kondom under den tiden då du inte tar några p-piller.

Det går att hoppa över mensen som du gjort ibland, men jag skulle inte rekommendera dig att göra det hela tiden. Om du vill fortsätta göra det råder jag dig att diskutera det med den barnmorska som skriver ut p-pillerna till dig först.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 1570

Senaste frågorna

Se Alla