user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej. Jag har en kille som jag verkligen gillar! Vi har varit ihop i 2 månader, men han verkar vilja ha sex hela tiden och kan aldrig liksom bara vara med mig utan måste alltid hålla på. Jag har sagt till honom lite smått men han lyssnar inte….vad ska jag göra?


SVAR

Hej!

Vad bra att du skriver in till oss med din fråga och vad kul att du träffat någon du tycker så mycket om. 

Så som han gör är inte okej. Han måste lyssna till vad du säger och respektera det. Att tjata/pressa någon till sex är aldrig okej! Om du inte vill ha sex överhuvudtaget är det också okej och någonting han måste förstå. Det finns en lag som säger att man inte ska ha sex med någon som är under 15 år om man själv är äldre.

Det var modigt av dig att prata med honom om det här. Det du kan göra är att prata med honom igen och verkligen vara tydlig med vad du vill. Om han inte lyssnar då och respekterar dina känslor är det viktigt att du pratar med någon vuxen du har förtroende för. Det kan vara exempelvis en förälder, släkting, storasyskon eller skolkuratorn. Du kan även prata med någon på din ungdomsmottagning. På umo.se kan du se vilka ungdomsmottagningar det finns i närheten av dig. Jag skickar länken. http://www.umo.se/Ungdomsmottagningar/ 

Det är viktigt att du bara gör det som känns helt rätt för dig! Om din kille inte kan acceptera det är han inte värd att ha dig som sin flickvän.

Om du vill kan du prata vidare med mig antingen genom att skicka in en ny fråga eller chatta med någon av oss. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne under veckorna. Tveka inte att höra av dig om du vill prata.

Ta hand om dig nu och lyssna till dina känslor!


Visningar : 1193

Senaste frågorna

Se Alla