user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Hej! Jag undrar lite saker angående menstration. Varje gång jag har mens så har jag den så länge, och då när jag har den länge blir jag så trött. Men det är väl så att alla har mens olika länge, det är väl från person till person!? Vad kan det bero på annars som gör att den blir lite långdragen? känns som att jag har mens jätteofta fast jag egentligen inte har det men känns så. Tack på förhand!


SVAR

Hej,

Du har rätt i att menscykeln ser olika ut hos individer, då det är hormoner som styr när och hur länge man blöder. En del kanske har mens som pågår i sju dagar var tredje vecka medans någon annan har mens som pågår i fem dagar var fjärde vecka. 

Blir du trött efter att du haft mens kan det bero på järnbrist, något som är vanligt att få om man blöder mycket. Du kan i så fall äta järntabletter eller dricka blutsaft för att upprätthålla en bra järnnivå. Om du har mycket mens kan du dessutom testa att äta Cyklo-F, tabletter som finns receptfritt på apoteket och som minskar blödningarna. Har du även oregelbunden mens kan p-piller ge dig mer regelbundna blödningar.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 1408

Senaste frågorna

Se Alla