user-image
Okänd
Tjej ,23 år

Hej! De senaste dagarna har jag kännt mig svullen runtom slidan och de inre blygdläpparna. Jag har också haft mycket flytningar och kännt mig kåt nästan hela tiden. Flytningarna har kommit som i mindre ”vattenfall” så att jag riktigt har kännt av dem och det blir så blött i trosan. Känns ungefär som vid mensblödning, men det är bara riklig flytning. Jag har inte ont av det och ingen klåda. Bara konstant svullnadskännsla där nere. Vad kan detta bero på? Känns inte normalt.


SVAR

Hej,

I och med att du inte har du övriga symtom som att det kliar eller gör ont bör det inte vara någon infektion eller liknande. Flytningar kan t ex öka under vissa perioder under menscykeln. Om flytningarna därmed avtar och alltså inte kommer konstant kan det vara p g a att du t ex snart ska ha ägglossning. 

Att du är svullen kan ha att göra med att du just är kåt, då vi tjejer också har svällkroppar i blygdläpparna, klitoris och runt slidöppningen som fylls med blod när vi blir sexuellt upphetsade. 

Om du upplever att symtomen kvarstår under lång tid och du upplever det besvärligt rekommenderar jag dig att gå till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/), vårdcentralen eller en gynekologmottagning. Där kan de lättare avgöra vad det kan vara som orsakar dina problem genom en undersökning.

Mvh Ingrid, sexperten.nu.


Visningar : 2226

Senaste frågorna

Se Alla