user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Jag känner mig väldigt ful när jag ser andra , försöker klä mig fint och fixa mej men kan aldrig känna mej fin o ibland vill jag bara inte gå t till skolan , vad ska jag göra :( #depp


SVAR

Hej på dig!

Det kan kännas jobbigt när man har fokuset på varför man inte duger. Man kommer alltid att hitta anledningar till att känna sig mindervärdig. Så länge du har fokus på dig själv och varför du inte borde vara som du är, kommer du aldrig finna lugn och inre ro. Du höjer andra och sänker dig själv. Det första du måste göra är att sluta försöka vara andra personer. Du är unik, det finns ingen annan som du. 

Testa detta: Jag vill att du tänker på dig själv från andre person. Se dig själv, du pratar med en annan tjej, hon säger till dig att hon är ful för att hon inte kan nå upp till din standard. Hon försöker göra sitt bästa och piffar dagligen upp sig, men känner att hon inte räcker till. Hon kommer aldrig att vara lika fin som du och känner att hon pga det inte vill vara ute tillsammans med andra människor. Hon mår dåligt för att hon känner att hon inte räcker till, att hon inte duger... Vad skulle du säga till denna tjej? Skulle du säga: Just det! Du kommer aldrig att vara lika fin och värdig som jag är! Sluta vistas bland folk, stanna hemma! Eller? Hur skulle du prata med henne? Vad skulle du vilja få sagt? Hur skulle du vilja få henne att känna sig? 

Vad skulle du vilja säga, om du hade modet, till dig själv när du talar illa om dig själv?

Jag skulle säga, du är perfekt, precis som du är.. Och vet du vad? Du är värd precis allt!

Kram!

Susanna


Visningar : 1151

Senaste frågorna

Se Alla