user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej jag har väldigt dåligt självförtroende och har också ångest för det. Jag vet att man ska ha bättre självförtroende o så men jag kan bara inte tänka bra om mig själv. På dansen t.ex, våran lärare säger att man måste ha bättre självförtroende för att kunna nå upp till det man vill – men jag ser bara ner på mig själv så fort jag rör på mig. Det går liksom bara inte. Skulle du kunna hjälpa mig att bygga upp mitt självförtroende? Du skulle kunna vara stor hjälp till dansen och mycket annat i mitt liv.


SVAR

Hej!

Jag svarade precis på en liknande fråga. Jag har många långa svar och många tips om just din fråga. Snälla sök bland mina svar och kika över alla tips och ta det som du känner att du behöver för att må bra! Jag bifogar mitt senaste svar, det är ett bra första steg att göra nedanstående övning:

Det kan kännas jobbigt när man har fokuset på varför man inte duger. Man kommer alltid att hitta anledningar till att känna sig mindervärdig. Så länge du har fokus på dig själv och varför du inte borde vara som du är, kommer du aldrig finna lugn och inre ro. Du höjer andra och sänker dig själv. Det första du måste göra är att sluta försöka vara andra personer. Du är unik, det finns ingen annan som du. 

Testa detta: Jag vill att du tänker på dig själv från andre person. Se dig själv, du pratar med en annan tjej, hon säger till dig att hon är ful för att hon inte kan nå upp till din standard. Hon försöker göra sitt bästa och piffar dagligen upp sig, men känner att hon inte räcker till. Hon kommer aldrig att vara lika fin som du och känner att hon pga det inte vill vara ute tillsammans med andra människor. Hon mår dåligt för att hon känner att hon inte räcker till, att hon inte duger... Vad skulle du säga till denna tjej? Skulle du säga: Just det! Du kommer aldrig att vara lika fin och värdig som jag är! Sluta vistas bland folk, stanna hemma! Eller? Hur skulle du prata med henne? Vad skulle du vilja få sagt? Hur skulle du vilja få henne att känna sig? 

Vad skulle du vilja säga, om du hade modet, till dig själv när du talar illa om dig själv?

Jag skulle säga, du är perfekt, precis som du är.. Och vet du vad? Du är värd precis allt!

Kram!

SusannaVisningar : 933

Senaste frågorna

Se Alla