user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej! Jag har varit tillsammans med min flickvän i snart ett år. Min flickvän har en ätstörning och emellanåt mår hon mycket dåligt. Jag försöker alltid att stötta henne till 110% och jag berättar alltid hur fin hon är och att hon är perfekt precis som hon är. Då jag säger så, blir hon bara irriterad och säger att dessa positiva komplimanger inte hjälper henne eftersom de ”inte” är sanna och att jag inte förstår henne. Vad och hur ska man säga till en person med ätstörning för att stötta den igenom dessa dåliga perioder? Mycket tacksam för svar! MVH


SVAR

Hej,

jag blir så glad av din fråga trots att den handlar om något väldigt jobbigt. Jag tycker du verkar vara en så fin kille och cred till dig som skriver hit för att kunna hjälpa henne på bästa sätt.

Jag tror att du gör helt rätt i det du redan gör. Så länge du menar det du säger, vilket du såklart gör när talar om för henne hur du känner, och för dig är hon ju fin precis som hon är, eftersom det är henne du är tillsammans med. När hon svarar är det hennes dåliga bild av sig själv som talar. När man är inne i en ätstörning och har sina sämre perioder, tror man helt enkelt inte att någon kan tycka att man är fin.

Det är faktiskt något bra, att du inte förstår henne, för om du gjorde det skulle du också vara sjuk. Med tiden kommer hon att förstå att det du säger är sant, och med tiden kommer hon förstå att andra inte säger komplimanger utan att mena dem. Men har man en sån negativ bild av sig själv, tror man att det finns en baktanke när andra runt omkring säger att man är fin.

Jag anar att det blir påfrestande för dig att fortsätta ge komplimanger då hon blir irriterad, men jag tror att det är precis vad du ska fortsätta att göra. Annars blir du en typ av medberoende och börjar hänga med på hennes "sjuka" tankar. Det är inget du behöver rätta dig efter, utan du ska fortsätta vara precis som du är och säga de fina saker du känner för att säga. Sen får du inte glömma att ta hand om dig själv också! Lycka till/Annso


Visningar : 1093

Senaste frågorna

Se Alla