user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag känner mig extremt ensam. Jag har ingen energi och har alltid haft svårt att få kompisar. Jag vet inte hur jag skall göra, för det är alltid dom som lämnar mig och slutar vara med mig. Igår började jag umgås med en tjej, vi kan kalla henne ”sara” som jag träffat via en annan dåvarande kompis. Vi mötte den där dåvarande kompisen som vi kan kalla ”Lisa” igår med. Hon har betett sig jätte konstigt mot mig och både jag och Lisa vet inte vad jag har gjort. Hon vill aldrig umgås med mig, utan ringer mina kompisar och så, sen så lyssnar hon inte på mig när jag pratar, avbryter och sen pratar hon bara med Lisa, särskilt om sånt jag inte borde förstå. Hon gör så mot alla kompisar utom mig. Vi var kompisar, men nu försöker hon typ frysa ut mig. Jag tycker det är lite konstigt eftersom jag inte har gjort något. Jag har inga kompisar nästan och när en kompis som stod mig nära har blivit sådan så sårar det väldigt mycket. Jag vill ha en bästis igen, men alla tjejer är så falska och särskilt mo mig. De har alltid varit mig dom stött ut, jag finns bara om de vill/behöver något sen kan jag dra åt skogen.


SVAR

Hej!

Det verkar som du har det jobbigt just nu, vad bra att du skrev in hit.

Ingen ska behöva känna som du gör! Tyvärr är det många som känner sig ensamma så du är inte ensam om dina känslor. Det gör det inte lättare men kan vara skönt att veta om.

I din ålder är det vanligt att kompisar kommer och går. Att vara i 16 års åldern en period där människor hittar sig själva och det är mycket som händer i livet. Det kan vara en riktigt tuff tid. Att bli utfryst eller lämnad av en vän är någonting otroligt svårt och sårande, ingen ska behöva vara med om det. Det är inte okej att frysa ut någon eller vara elak på olika sätt. Du förtjänar att ha en vän som bryr sig om dig och behandlar dig med respekt!

Det som är viktigt är att komma ihåg att det blir bättre med tiden! Du är såklart värd att ha en bästa vän och jag är säker på att du kommer hitta det.  

Finns det någon du kan prata med om det här? Kanske en familjemedlem, släkting eller någon annan du har förtroende för..? Det är alltid svårt att bära på känslor och tankar själv, ofta känns det bättre att prata med någon.

Du får självklart fortsätta prata med mig, antingen genom att skicka in en till fråga här eller chatta på Facebook eller Skype. På www.natvandrarna.fryshuset.se kan du se när vi är inne under veckorna. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. Hör gärna av dig om du känner för att prata!!

Varma hälsningar Viktoria


Visningar : 2574

Senaste frågorna

Se Alla