user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Hej! Den här helgen vart jag medbjuden till att gå ut på krogen med mina vänner, dom fråga mig i början av veckan. Sen igår när det var dags fick sån ångest över att jag skulle ut, jag vakna på morgonen och var nerövs. Jag fick under dagen en klump i magen och kunde knappt äta. Pågrund av att jag gick och tänkte på det här hela dagen, hur kvällen skulle bli, hur ska den sluta tänk om jag blir själv och tappar bort mina vänner osv. Grejen e den att nu är två av mina vänner sura på mig, speciellt min bästa vän för att jag drog mig ut i sista sekund :/ Jag tänker såhär det är jättesvårt för andra att sätta sig in i någon annans situation som råkar ut för ångest när man själv inte har gjort det, eller? När jag känner såhär blir det att jag unviker göra sånt som e roligt, jag tänker för mycket innan jag änns hunnit göra själva grejen. Jobbigt när det blir såhär. Så nu känns det inte kul när dom är sura på mig..vet inte vad jag ska göra!? Tack på förhand!


SVAR

Hej!

Jag tycker du tänker väldigt klokt om det här med ångest, och jag tror du har helt rätt. Det ÄR nog svårt för någon som aldrig haft det att förstå hur det känns och varför det uppkommer. Jag tänker att du kanske skulle göra två saker. Dels försöka få hjälp med den ångesten du har och att få bolla med till exempel en kurator kring hur du kan hantera när det blir såhär så att du inte undviker vissa situationer och följer med ändå. Dels att försöka vara ärlig mot dina kompisar och säga varför det blir jobbigt och svårt att följa med, istället för att undvika.

Du kan jättegärna kika in hos mig på foreningentilia.se också, där vi alla är vana vid ångest om du vill prata/chatta/maila med någon av oss! /Annso


Visningar : 957

Senaste frågorna

Se Alla