user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej Karin! Först vill jag bara tacka för att du finns,men sen så återstår min fråga som lyder. Jag är deprimerad och orkar inte längre gå till skolan, mitt sociala liv lider också. Moi är inte med mina vänner lika mycket längre, nästan aldrig. jag orkar inte ens göra mina läxor eller läsa till prov längre. jag är ett enda vrak, sover inte längre på nätterna eller så sover jag nästan hela dagar. Jag vill flytta hemifrån för att följa min dröm, att bli Frisör men jag får inte flytta så det tynger mig ännu mer. Lusten att gå till skolan har försvunnit helt. Det snurrar för mycket i mitt huvud, självmordstankar osv. MVH


SVAR

Hej!

Oj, det låter verkligen tufft och jobbigt. Du sover dåligt och orkar inte göra nästan någonting, varken träffa vänner eller gå i skolan.  Ja, det låter verkligen som om du är deprimerad, och jag tycker du skall söka hjälp i sjukvården för det.

Antingen pratar du  (eller en förälder) med skolsköterskan, eller också bokar ni/du en tid på vårdcentralen eller på BUP, barn- och ungdomspsykiatrin. Det finns bra hjälp att få och du behöver det NU.  Inget blir bättre av att du går och mår dåligt längre. 

Och det är klart du skall fortsätta drömma,  även om du inte kan flytta hemifrån  just nu,  kan du säkert jobba på att bli frisör. Och framför allt är det viktigt att försöka återfå och behålla livslusten, då kommer orken och glädjen också tillbaka i sinom tid.   Men du skall inte behöva kämpa alldeles ensam!  Du behöver någon som stöttar dig och peppar dig!

Så Lycka till och ring till någon redan i morgon!

Karin


Visningar : 897

Senaste frågorna

Se Alla