user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Mitt problem är väldigt konsting, men det tar väldigt mycket energi från mig och behöver verkligen hjälp. Mår bara sämre och sämre. Jag gillar en kille som går i min klass. Är faktiskt kär i han. Och vet att han gillar mig, men han vill inte ha ett förhållande med mig. Han säger att han gillar mig lite mer än vän, men inte till ett förhållande(han sa detta till min vän, han vill inte säga det till mig, när jag frågar vill han inte säga). vad ska det betyda? Men han beteer sig som om han gillar mig, han pratar med mig, äve lyfte mig några gånger i skolan. Han blev svartsjuk när en annan kille *haffade* mig (sa min vän). Jag vet inte hur det känns att va riktigt kär längre, allt jag känner är bara sorg och besvikelse. Blir svartsjuk på alla tjejerna han haffar, och bärjade även gråta några gånger i skolan. Tror du att han vet att jag gillar honom? Varför gör han så mot mig, det gör bara ont, känner det precis i hjärtat. Jag har slutat leva mitt liv på det sättet som jag gjorde innan. Tänker bara på honom och mår dåligt nästan varje dag. Behöver verkligen veta om jag ska fortsätta så, alltså satsa på honom så mycket, eller försöka släppa honom? men hur ska jag göra det? det går liksom inte, gör bara mer ont, speciellt på grund av att jag ser honom varje dag. Kan inte heller bråka med honom för att vi går i samma klass.. Snälla behöver hjälp för att kunna leva mitt liv igen, det skulle hjälpa mig om du svarade och gav mig lite råd! Tack!


SVAR

Hej!

Jag tycker inte alls ditt problem verkar konstigt! Det är bra att du skriver in med dina funderingar.

Att vara olyckligt kär kan kännas precis så som du beskriver det, det är många som känner likadant. Det är svårt när något så bra som kärlek övergår till smärta, nedstämdhet och svartsjuka. Det är däremot viktigt att komma ihåg att det kommer kännas lättare så småningom!  

Det verkar som han kommer med lite dubbla budskap, å ena sidan visar han intresse för dig genom att bli svartsjuk och söka kontakt samtidigt som han sagt att han inte vill att det ska bli ett förhållande. Kan det vara så att han är intresserad men inte säker på om han vill vara i en relation? Det kanske också kan vara så att han inte riktigt vågar ta steget till att visa vad han känner då han är osäker på dina känslor. Om du inte har sagt till honom att du är kär så vet han nog inte det även fast han säkert misstänker att du är intresserad. Det du skulle kunna göra är att prata med honom och berätta om dina känslor. Förklara att du verkligen tycker om honom och behöver veta hur han egentligen känner och vad han vill. Du kan också beskriva de situationer då det känns som han gillar dig och fråga vad han tänker kring det.

Vissa människor vill bara ha någon att flörta med och få uppmärksamhet av utan att egentligen vilja vara med den här personen i en relation. Det är inte speciellt schysst och kan få en att bli riktigt sårad. Det skulle kunna vara så i det här fallet, det vet du nog inte riktigt förrän du pratat med honom. Om det visar sig att det verkar vara så tycker jag inte du ska slösa mer energi på den här killen, då är han inte värd att han dig som flickvän ändå. Du är värd att vara tillsammans med någon som verkligen vill vara tillsammans med dig!

Det är inte lätt att komma över någon, det är otroligt svårt och speciellt om man blir påmind om personen hela tiden. Det du kan göra är att förklara för honom att du inte vill att han beter sig som att han gillar dig då han ändå inte vill ha ett förhållande. Det måste han acceptera så du kan gå vidare. Sen är det så att det kanske kommer göra ont ett tag, det är en del av livet att känna de här känslorna ibland. Men som sagt, det kommer kännas bättre med tiden. Ofta slutar man känna dessa känslor när man träffar någon annan att vara intresserad av.

Kan du prata med någon om det här? Kanske en kompis, förälder eller släkting... ofta känns det mycket bättre när man pratar om sina känslor och inte bär på allt själv.

Du kan om du vill fortsätta ha kontakt med mig, antingen genom att skicka in en ny fråga/fundering eller chatta på Facebook: Viktoria Hugosson Fryshuset eller Skype: viktoria.hugosson.fryshuset. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne under veckorna. Tveka inte att höra av dig om du vill.

Ta hand om dig nu. Varma hälsningar Viktoria


Visningar : 1083

Senaste frågorna

Se Alla