user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Jag är en tjej på 13 år som ganska ofta är inne på omegle när jag har tråkigt och en gång i sommars hittade jag en helt underbar kille. Han är 15 år och bor i Paris. I början pratade vi mest som kompisar för han var lite på g med en annan tjej men får någon månad sen började vi skicka hjärtan och vi började bli mer än bara kompisar. Jag vet att man aldrig kan vara säker som att den man pratar med är riktig, men han har aldrig frågat efter bilder eller så och han känns väldigt äkta. Mitt problem är nu att jag verkligen inte vet vad jag ska göra. Vi har pratat mycket om att vi verkligen skulle vilja träffas och han har sagt att han vill flytta till Sverige när han har gått ut skolan (om ca 2 år) och det ville han redan innan vi ”träffades”. Min bästa kompis hittade också en kille på internet och de har träffats och de är tillsammans och allt och jag är så avundsjuk på henne för jag vill också träffa min kille. Men jag vågar inte berätta för mina föräldrar, inte ens för mina bästa kompisar för jag är jätterädd för hur de ska reagera och vad de ska säga. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej!

Vad spännande!

Det är klart du skall prata med dina föräldrar.  Om du verkligen vill träffa den här killen in real life, och få se om han är så fin som han verkar, måste du ju berätta det för dem i förväg (så att du inte blir lurad och ingen vet om det).  Kanske kan han resa till Sverige och ni kan träffas här? Kanske dina föräldrar skulle vilja träffa honom också?

Jag tänker att det inte är konstigare än de "brevvänner" vi hade när jag (och förmodligen dina föräldrar) var unga.  Visst ville man träffa dem, och det gick ju för det mesta jättebra, (och en del gifte sig med varandra till sist) men för att vara på den säkra sidan talade man ju om vart man gick och  vem man skulle träffa.  Och det är ju det enda förnuftiga att göra oavsett var man kommit i kontakt med någon.  Berätta, berätta, berätta.  Så någon annan vet vad man gör, eller åtminstone var, och med vem, man är.

Vill man vara ännu säkrare ser man till att träffas på en "allmän plats" , ett café eller så, och gärna tillsammans med en vän som sällskap. (Vännen kan sitta vid ett annat bord om det känns pinsamt......:-)

Hoppas verkligen du får träffa din franske vän, det låter hur spännande och härligt som helst!

Lycka till!

Karin

 


Visningar : 939

Senaste frågorna

Se Alla