user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Jag är en tjej på 13 år som ganska ofta är inne på omegle när jag har tråkigt och en gång i sommars hittade jag en helt underbar kille. Han är 15 år och bor i Paris. I början pratade vi mest som kompisar för han var lite på g med en annan tjej men får någon månad sen började vi skicka hjärtan och vi började bli mer än bara kompisar. Jag vet att man aldrig kan vara säker som att den man pratar med är riktig, men han har aldrig frågat efter bilder eller så och han känns väldigt äkta. Mitt problem är nu att jag verkligen inte vet vad jag ska göra. Vi har pratat mycket om att vi verkligen skulle vilja träffas och han har sagt att han vill flytta till Sverige när han har gått ut skolan (om ca 2 år) och det ville han redan innan vi ”träffades”. Min bästa kompis hittade också en kille på internet och de har träffats och de är tillsammans och allt och jag är så avundsjuk på henne för jag vill också träffa min kille. Men jag vågar inte berätta för mina föräldrar, inte ens för mina bästa kompisar för jag är jätterädd för hur de ska reagera och vad de ska säga. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej!

Vad kul att du hittat någon som du tycker så mycket om! Internet är verkligen ett ställe som ger möjlighet till att lära känna människor runt om i världen på. När man chattar med någon är det som du skriver viktigt att förstå att man aldrig kan veta vem det egentligen är man har kontakt med. Men det där verkar du ha koll på redan! Däremot händer det sällan att någon råkar illa ut, även om det såklart inträffar.

Du skriver att du är rädd för hur dina föräldrar och vänner ska reagera om du berättar, det kan jag förstå. Däremot tror jag de kommer ta det bra! Speciellt om du förklarar för dom vad ni brukar prata om och att du förstår riskerna med att ha kontakt med någon över internet. Det kan vara så att de blir oroliga men de har inte rätt att bli arga eller anklagande då det absolut inte är fel att ha kontakt med någon över nätet så länge det känns bra för dig.

Om det är så att ni vill ses så är det såklart inget konstigt med det! Då får ni chans att lära känna varandra ännu mer. När man träffar någon för första gången utanför nätet är det viktigt att göra det på en plats där det finns mycket folk, till exempel i en park eller på ett café. Det är även bra att berätta för någon annan om vem man ska träffa, vilken tid och var. Då är man förberedd om det skulle kännas konstigt eller obehagligt av någon anledning. Kom ihåg att du alltid har rätt att avbryta mötet om det inte skulle kännas bra. Men som sagt, för de flesta är dessa möten positiva!

Jag tycker det är viktigt att du berättar för dina föräldrar om du vill träffa den här killen. Jag tycker du skriver väldigt klokt om det här och jag tror de kommer tycka du är mogen och modig som berättar. Det kan även vara skönt att dela med sig av sina tankar.

Du kan om du vill fortsätta ha kontakt med mig, antingen genom att skicka in en ny fråga/fundering eller chatta på Facebook: Viktoria Hugosson Fryshuset eller Skype: viktoria.hugosson.fryshuset. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne under veckorna. Tveka inte att höra av dig om du vill.

Hoppas det går bra för dig och lycka till med den här killen!


Visningar : 1208

Senaste frågorna

Se Alla